Woord en Daad koffie

Veelgestelde vragen

De koffie is momenteel in een beperkt aantal supermarkten te koop. Mogelijk wordt dit aantal uitgebreid. Kijk voor de verkooppunten op deze pagina.

De koffie kost € 7,99 per pak á 500 gram.

Momenteel niet, maar wellicht wordt dat in de toekomst mogelijk. In alle kringloopwinkels van Woord en Daad is ook Woord en Daad koffie te koop. Kijk voor alle locaties op www.woordendaadwinkels.nl.

Onze koffie heeft een fairtrade keurmerk. De koffie is voor 100% afkomstig van fairtradeproducenten. Dat houdt in dat boeren samenwerken in coöperaties, een eerlijke onderhandelingspositie hebben en een eerlijke prijs krijgen voor hun product, volgens de standaarden van Fairtrade International.

Meer info: https://info.fairtrade.net/what/fairtrade-sourcing

Van elk verkocht pak gaat 50 cent extra terug naar de boeren. Dat betekent dat je als consument 50 cent extra betaalt, dat direct ten goede komt aan de producenten van deze koffie. Dit geld gebruiken de boeren om extra investeringen te doen voor de ontwikkeling van hun plantages. Zo zijn er bijvoorbeeld door de boerengemeenschap droogtunnels aangeschaft waaronder de koffiebonen in een stabiel klimaat kunnen drogen.

Woord en Daad vindt het belangrijk dat er in het land waarde toegevoegd wordt aan producten. Daarom zetten we met onze projecten zoveel mogelijk in op lokale verwerking, bijvoorbeeld in de cashewketen in Benin en Burkina Faso en in de rijstketen in Sierra Leone.
Voor de koffieketen is dit nog niet gelukt maar is de ambitie er zeker: dat wat lokaal kan, lokaal realiseren. Bij koffie is dit best lastig: de koffie moet namelijk zo vers mogelijk zijn (dus zo laat mogelijk gebrand) en daarnaast wordt er gewerkt met koffie blends: mix van meerdere koffies ten behoeve van de smaak.

We zijn erg dankbaar voor deze mooie stap: Woord en Daad koffie in de supermarkten. Ondertussen denken we wel na over volgende stappen.

Deze koffie is ook Fairtrade en grotendeels afkomstig van dezelfde plantages, maar de samenstelling (blend) is iets anders. Ook deze koffie wordt geproduceerd in samenwerking met Apac en Kaars.

De prijs voor de koffie in de kringloopwinkels ligt momenteel lager maar vanaf de zomermaanden zal deze prijs gelijk zijn aan de koffie voor de supermarkt.

De lagere prijs heeft te maken met de inkoopprijzen van de folies. De folies voor de koffie in de kringloopwinkels zijn al langere tijd geleden ingekocht, toen de prijzen daarvoor lager waren.

Woord en Daad is geen commerciële partij. Ons doel is duurzame verandering voor mensen in armoede. Samen met partners wereldwijd werken we hieraan. Tegelijk vinden we het belangrijk dat mensen in Nederland bewust zijn van de keuzes die ze maken en de invloed daarvan op mensen wereldwijd. Woord en daad heeft in haar doelstelling armoedebestrijding en bewustwording, daarom stimuleert ze naast geefgedrag ook leefgedrag.

Met deze koffie kunnen consument bewust kiezen: genieten van kwaliteitskoffie én zeker weten dat je aankoop zorgt voor een menswaardig bestaan voor boeren. Met de 50 cent extra ondersteunen we de boeren extra, op weg naar duurzame verandering en een hoopvolle toekomst.

Misschien wel! Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.
Aanmelden kan via dit formulier.

De rijpe koffiebessen worden met de hand geplukt. Hiermee wordt voorkomen dat rijpe en onrijpe bessen tegelijkertijd worden geoogst en gebrand. En dat komt de kwaliteit ten goede.

Mogen we u wat vragen?

Waarom heeft u deze koffie gekocht?